YHS_6217

Opleidingsscholen

Jaarlijks vinden meer dan 50 stagiairs een stageplek op onze scholen. Daar zijn we blij mee, want het is voor onze leerlingen en organisatie belangrijk dat er jonge medewerkers blijven instromen. LOGOS scholengroep is partner van de Marnix Academie in Utrecht. Soms is er ook nog ruimte voor studenten van andere pabo's.

Op LOGOS-scholen:

  • maak je grote kans op een benoeming nadat je je studie of stage succesvol hebt afgerond!
  • krijg je vanaf het vierde jaar een tegemoetkoming voor je stage;
  • krijg je goede begeleiding en zorgvuldige feedback;
  • leer je om de verantwoordelijkheid en vrijheid die je krijgt naar eigen idee in te zetten voor de ontwikkeling van de kinderen;
  • leer je samenwerken met studenten, mentoren, schoolteam en schoolopleiders
  • leer je het vak én kun je jezelf ontwikkelen;
  • vind je een rijke leeromgeving;

Zin in een inspirerende stage?
Neem contact op met bovenschools opleidingscoördinator Anne-Marie Teijgeler E: anne-marie.teijgeler@stichting-logos.nl.

“Het Kompas in Vuren is een kleine dorpsschool waar je met open armen door een warm en hecht team wordt ontvangen. Alle docenten vinden het belangrijk dat jij je zo goed mogelijk kan ontwikkelen tot leerkracht. Ze staan open en proberen mee te denken bij de opdrachten die je vanuit de Marnix krijgt. De leraren geven aan dat zij het ook heel leuk vinden om stagiairs te zien, omdat zij ook weer nieuwe dingen leren van ons. Er wordt veel gelachen met elkaar en je wordt meegenomen als een van de docenten daar.”

Lisa (tweedejaars pabo) en Robert (derdejaars pabo)

Schoolontwikkeling

Met de Marnix Academie in Utrecht werken we ook aan de ontwikkeling op de LOGOS-scholen. De pabo ondersteunt onderzoek naar de schoolontwikkeling. Studenten en onze leraren werken daarbij nauw samen

LOGOS scholengroep biedt een grote diversiteit aan scholen om het vak te leren!

Roc’s

Als onderwijsassistent ondersteun je leraren bij de lesvoorbereiding en begeleid je kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Ook help je allerlei activiteiten te organiseren. Neem contact op als je stage wilt lopen!

Snuffelstage

Leerlingen van het voortgezet onderwijs vragen soms een plek voor een maatschappelijke opdracht of een snuffelstage om te zien of het onderwijs iets is waarvan zij later hun beroep willen maken. Dat kan ook bij LOGOS. Neem hiervoor contact op met de directeur van de LOGOS-school bij jou in de buurt.